Bygghistorik

2013-10-02  kl.11.15

NU ÄR VI IGÅNG!!!!.

På lördag har vi invigning och information till våra medlemmar

I natt anslöt Tele2 oss till nätet. Efter något litet strul i teknikboden går det nu att surfa på nätet. Jag surfade på nätet nyss med 94Mb/s

2013-09-13

Nu är fibernätet i stort sett klart.

2013-07-15

Arbetet med vårt fibernät fortsätter framåt.

Nu har Tele2 dragit fram fiberkabeln till vår bod. CSAB jobbar på med svetsning av fibrer och termineringen av fiberkabeln i boden blev klar förra veckan. Mediakonvertrarna, burkarna  som skall sitta i fastigheterna, är levererade till CSAB. CSAB kommer att börja boka tid med fastighetsägarna denna veckan för installation i fastigheterna.

2013-07-05

Nu är fibern inblåst till nästan alla fastigheter och svetsningen av fibrer fortsätter planenligt.

Tele2 kommer att påbörja anslutningen av vår nod kommande helg och bedömmer att de skall ha anslutit vår bod V30.

2013-06-29

Denna veckan har svetsningen av fibrerna påbörjats

2013-06-26

Nu är arbetet med att gräva ner kanalisationen klar. Arbetet har flutit på bra utan några större komplikationer, och nästan allt är nu återställt. Naturen har redan börjat läka de första såren.

Nu håller vi tummarna för att även Tele2 skall bli klara i tid med sin bit att ansluta vår nod. 

2013-06-11

Just nu pågår inblåsning av fiberkabel i stamledningen för etapp1 och arbetet är strax klart. Arbetet fortsätter nu med att blåsa in fibrer till fastigheterna och att svetsa ihop fibrerna 

Arbetet följer i stort sett tidplanen

2013-05-25

2013-05-15

Nu är teknikboden på plats

2013-05-13

2013-04-26

2013-04-18

Nu har vi tagit första spadtaget

CSAB väntar på några anslutningkablar till switcharna i teknikboden som blivit fellevererade. Beräknas kunna kopplas in kommande vecka. Tele2 räknar med att påbörja anslutningen av vårt nät 19sept.  Vi kommer att ha informationsmöte för våra abonnenter den 5okt.  

Tyvärr har CSAB inte vågat boka in några tider för installation i fastigheterna eftersom Tele2/Quadracom inte kunnat leverera burkarna som behövs  och inte heller kunnat ange någon säker leveranstid. Detta riskerar tyvärr att försena projektet, men CSAB fortsätter med skarvningen och förbereder så mycket som möjligt.

Denna veckan har abetet med att blåsa in fibrer från brunnarna till fastigheterna påbörjats och nästa vecka räknar vi med att svetsning av skarvarna i brunnarna påbörjas. Därefter kommer även hålet över brunnarna att täckas.

Målet är att påbörja fastighetsinstallationerna V28, nästa vecka (V27) börjar entreprenören ta kontakt med fastighetsägarna för att boka tid för installation av kommunikationsutrustningen.

Grävningsarbetet för kanalisationen i etapp 2 är också snart klart, några tryckningar under  vägverkets vägar återstår.

Nu är nästan allt kanalistionsarbete klart för etapp1. Alla markavtal och avtal med vägverket är klara för etapp 2 (Stora Matteröd och Myrehom) och entreprenören kommer nu att fortsätta med denna etappen .

Fibernätet växer stadigt. Nu är det nog inte mycket mer än 1 dags arbete kvar innan tuberna är inblåsta i hela stamledningen. Samtidigt fortsätter arbetet med fastighetsanslutningarna. Snart är kanalistationen klar till samtliga fastigheter i  Jonstorp, Röshult och Hillarp. I den kommande veckan  börjar  grävningen fastighetsanslutningar i  Aggarp för att därefter fortsätta upp mot Stora Matteröd. Än så länge verkar tidplanen att hålla. Nästa vecka räknar man med att börja blåsa in fiber i stamledningen

Nu är arbetet med att blåsa in tuber i stamledningen i full gång. Första dagen strulade det med att slangen var hoptryckt av en sten på ett ställe och det var vatten i slangen - det var  första sträckan man blåste. Men nu rullar det på, idag har vi tuber i slangen c:a 5km. Samtidigt har man grävt fastighetsanslutningar längs sträckan, minst 6 fastigheter har nu tub ända fram till fastigheten